Mindfulness handler om at lære at leve i nuet i stedet for hele tiden at fokusere på, hvad man har gjort eller på, hvad man skal gøre i morgen. Hvis vi ikke er til stede i nuet, risikerer vi nemt at piske gennem dagen uden at mærke os selv og alle de oplevelser, som kan glæde os. Vi går nemt glip at livets små glæder fordi vi har så travlt med at fokusere på de ambitiøse mål.

Mindfulness er en nem og enkel meditationsform, som alle kan lære, men det kræver, at man har viljen og tålmodigheden, da det handler om at ændre sine vaner – især i tankerne. Der er ingen mystik ved at lære at træne tankerne til nye og mere positive tankemønstre.

Mindfulness er en gammel Tibetansk meditationsform, som først blev bragt til USA af psykologer. De opdagede, at stressramte gennem denne meditationsform virkelig kan hjælpes og få et gladere og mere afslappet liv, bedre koncentrationsevne og en mere effektiv arbejdssituation. En meget bedre behandlingsform end medicin.

I Danmark er mindfulness blevet en meget populær meditationsform til at afhjælpe stress i hverdagen. Ca. 40% af arbejdsstyrken prøvet at have stress, og man forudser, at det ikke bliver bedre i de nærmeste år – tværtimod. Det forudsiges at ca. 60% af os vil have stress i år 2020. Tallene kommer fra et samarbejde i Norden omkring forskning af arbejdsmiljø.

Mindfulness kan indføres i hverdagen ligesom tandbørstning og brusebad. Når man praktiserer mindfulness opnår mand at blive gladere og mere harmonisk. Mange af ens oplevelser af sig selv og også andre mennesker ændrer karakter, og negative tankemønstre fylder mindre det resulterer derfor i en mere positiv tænkning og en bedre opfattelse af sig selv og sine omgivelser. Jeg har selv taget mindfulness ind i min hverdag, og kan kun ønske for andre at gøre det samme.

 

Kontakt mig for yderligere information om kurser, foredrag og undervisning.

Klik her for at få tilsendt mere information